szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rossz útra térhet Harry és William herceg, ha túl sok pénz húzza a zsebüket - aggódik a brit királyi család némelyik tagja.

Károly wales-i herceg kisebbik fia 20. születésnapja alkalmából hozzájutott annak 4,9 millió fontos összegnek a feléhez, amelyet dédnagyanyja, Erzsébet anyakirályné hagyott rá. Harry vagyonát így 28 millió fontra becsülik, mert anyja, Lady Diana után már örökölt 13 milliót, II. Erzsébet királynőtől is kapott kompenzációt amiatt, hogy nem ő, hanem bátyja, Vilmos lesz majd egyszer a király. És maga Károly is tartalékol fiai számára állítólag 15 millió fontot, de mindenesetre Károly halála után a két fiú jelentősebb részhez juthat a brit uralkodó család állítólag mesés vagyonából.

Az apa fél attól, hogy miután fiának ennyi pénz áll a rendelkezésére, letérhet az egyenes útról, otthagyhatja a sandhursti katonai akadémiát, ahol jelenleg tanul és közös életet kezdhet szerelmével, Chelsea Davyvel. Ez a perspektíva megrémíti nagyanyját is, annál is inkább, mert a lány apja üzleti kapcsolatban áll Robert Mugabe zimbabwei diktátorral. Harry azonban állítja, hogy a Sandhurst katonai akadémián töltött első éve alatt "lényegesen felnőttebbé vált". A királyi ház ismerői arra is felhívták a figyelmet, hogy William herceg, aki jövőre egyetemi tanulmányai befejeztével követi bátyját, és a Sandhurst akadémián tanul tovább, jövendő trónörökösként amúgy is lényegesen kiegyensúlyozottabb - mutatott rá a Daily Mail című brit lap.

Az El País című spanyol újság viszont arról számolt be: az ifjú Harry herceg baráti körében is aggódnak: úgy vélik, hogy azoknak a gazdag és semmittevő dél-afrikai fiataloknak a befolyása alá kerülhet, akikkel a Dél-Afrikai Köztársaságban tanuló szerelme révén ismerkedett meg. Úgy tudják, hogy Harry és Chelsea meg akarja vásárolni kedvenc szórakozóhelyét, a fokvárosi All Bar Bone-t, ahol először táncolt egymással.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A Sun újabb "bombasztorija", ezúttal Harry az "áldozat"

Akár "fel is robbanthatta volna" Harry herceget, Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő kisebbik fiát a legnagyobb brit bulvárlap tudósítója, aki minden nehézség nélkül becsempészett egy álbombát a sandhursti katonai akadémián tanuló Harry körletébe.

MTI/hvg.hu Világ

Károly rábólintott Harry választottjára

A nősülés előtt álló brit trónörökös személyesen is megszemlélte kisebbik fia választottját, és áldását adta kapcsolatukra, jóllehet a házasság kifejezetten még nem került szóba.

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID