Tetszett a cikk?

Egy szaúd-arábiai férfi, aki harcolni szeretett volna Irakban, félúton visszafordult, mert nem vállalta az öngyilkos merénylő küldetését - jelentette az al-Vatan című szaúdi-arábiai napilap.

A 22 éves "iraki önkéntes" egyik barátjától kapott egy szíriai telefonszámot, amelynek tulajdonosa mudzsáhidoknak, a "hit szent harcosainak" kiközvetítésével foglalkozott. A jövőbeli harcos ezután júliusban Damaszkuszba repült. Ott találkozott a "mudzsáhidközvetítővel", aki azt mondta neki, hogy szárazföldi úton, hamis papírokkal viszik majd Irakba, s ott egy "emír" parancsnoksága alá fog tartozni.

Amidőn a fiatalember a "közvetítőnek" kijelentette, hogy jóllehet valóban a "hitetlenek" ellen kíván küzdeni, nem készült fel az öngyilkos merénylők áldozatára, a szír közölte vele: "Ennek eldöntése nem a te akaratodtól függ!" A szaúdi "harcosjelölt" erre elhatározta, hogy visszatér hazájába.

Szakértők becslése szerint sok száz szaúdi csatlakozott Irakban terrorcsoportokhoz. Közülük legtöbben Szírián keresztül jutnak el úti céljukhoz. Az al-Vatan úgy tudja, hogy a Szaddám-rendszer bukása óta a szaúdi-iraki határon összesen csak 63 olyan vallási fanatikus szaúdit tartóztattak fel, akik megkíséreltek harcosként bejutni Irakba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”

"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”

London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

Meghalt Bencze Izabella, a CÖF egyik alapítója

Meghalt Bencze Izabella, a CÖF egyik alapítója