szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az 57 éves Károly walesi herceg, brit trónörökös több, csaknem harminc évvel ezelőtt írott szerelmes levelei internetes árverésre kerülnek.

Mint a Daily Mail című brit lap beszámolt róla, egy Los Angelesben élő gyűjtő, Alicia Carroll az eBay aukciósoldalon hat ilyen, egy ismeretlen hölgynek szóló levelet hirdetett meg, s az írásokat összesen 60 ezer fontért (22 millió forint) kínálja.

A hat levél közül ötöt Károly herceg még a haditengerészetnél töltött szolgálata idején, 1976-ban írt. Abban az időben sok pletyka terjengett különféle állítólagos flörtjeiről. A hatodik levél 1980-ból származik, vagyis egy évvel azelőtt íródott - mégpedig a Windsor-kastély hivatalos papírján -, hogy házasságot kötött Diana Spencerrel. 

A levelek egyikében Károly herceg arról panaszkodik, hogy  nyomás nehezedik rá a mielőbbi megnősülés érdekében.

A Los Angeles-i gyűjtő szerint a levelek már csak azért is érdekesek, mert abból az időből származnak, amikor Károly hercegnek kapcsolata volt jelenlegi feleségével, Camillával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Árverési rekordok a Sothebynál

Eladási rekordot ért el csütörtök este New Yorkban a Sotheby cég árverésén Paul Gauguin és Amedeo Modigliani egy-egy festménye. Soha ennyi pénzt nem adtak még egyikük festményéért sem.

MTI Világ

Csecsemőt hirdettek meg az e-Bay árverésén

Egy négyhónapos csecsemőt kínáltak eladásra az e-Bay internetes árverési honlapon, és ennek kapcsán nyomozók házkutatást tartottak egy hannoveri gyanúsított lakásán.

Világ

Diana kísért majd Károly esküvőjén

Károly herceg, és Camilla Parker Bowles esküvőjének közeledtével egyre inkább foglalkoztatja a közvéleményt, vajon mit szólt volna a frigyhez Diana hercegnő? Az ex-hercegnőjükbe szerelmes britek szerint szellemként kísérti majd a házaspárt a halott hercegnő emléke.

MTI Világ

Károly herceg: "Utálom ezeket a rohadt újságírókat..."

A brit trónörökös utálja a sajtót, és efelől - tekintve, hogy a bulvárlapok az utóbbi évtizedben mit műveltek vele és családjával - eddig sem volt senkinek kétsége, most azonban Károly herceg példátlanul egyértelmű, tömör kifejezésekkel és személyesen küldte el melegebb égtájakra az őt faggató riportereket.

MTI Világ

Vilmos herceg lesz Károly esküvői tanúja

Károly brit trónörökös és ifjúkori kedvese, Camilla Parker Bowles két hét múlva esedékes polgári esküvőjén Vilmos herceg, Károly elsőszülött fia, illetve Tom Parker Bowles, Camilla legidősebb gyermeke lesz a tanú.

MTI/hvg.hu Világ

Károly rábólintott Harry választottjára

A nősülés előtt álló brit trónörökös személyesen is megszemlélte kisebbik fia választottját, és áldását adta kapcsolatukra, jóllehet a házasság kifejezetten még nem került szóba.

Foreign Policy: Amerika most mutathat csak igazán példát demokráciából

Foreign Policy: Amerika most mutathat csak igazán példát demokráciából

Valószínűleg nem találná ki, melyik sorozatot streamelték a legtöbben 2020-ban

Valószínűleg nem találná ki, melyik sorozatot streamelték a legtöbben 2020-ban

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus