szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oroszország sürgős segély folyósítását ígérte meg a Hamász vezette palesztin kormánynak. A moszkvai külügyminisztérium szombati közleménye szerint a felajánlás Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Mahmúd Abbász palesztin elnök telefonbeszélgetésében hangzott el.

A Palesztin Hatóság elnöke a hét elején figyelmeztetett a fenyegető gazdasági csődre. Lavrov már korábban kijelentette, hogy a palesztinoknak szánt segélyek leállítása hiba az Egyesült Államok és az Európai Unió részéről. 

Felszólította ugyanakkor  a Hamászt, hogy ismerje el Izraelt, mondjon le az erőszakról és fogadja el az Izrael és a Palesztin Hatóság által korábban kötött béke-megállapodásokat, aminek eddig a radikális iszlám szervezet nem tett eleget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Pénzgyűjtő körútra indultak a Hamász miniszterei

Körútra indult pénteken a Hamász radikális iszlámista szervezet vezette palesztin kormány három minisztere, hogy pénzt gyűjtsön a Palesztin Hatóság számára, miután az Európai Unió és az Egyesült Államok úgy döntött, hogy beszünteti a palesztin kormány közvetlen segélyezését.

Kína korlátozza a ritkaföldfémek exportját

Kína korlátozza a ritkaföldfémek exportját

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

Digitális árveréssel próbál bevételhez jutni a világ legnagyobb múzeuma

Digitális árveréssel próbál bevételhez jutni a világ legnagyobb múzeuma