szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnöknek ugyanaz a sors fog jutni, mint Szaddám Huszein megbuktatott iraki elnöknek - vélte Simon Peresz, az izraeli kormánypárt, a Kadima második embere.

Ahmadinezsád annak a nézetének adott hangot, hogy "a cionista rezsim eltűnőfélben van", s megismételte a második világháborús zsidó népirtásról vallott álláspontját, miszerint "ha komoly kétségek merülnek is fel a holokauszttal kapcsolatban, nem fér kétség a palesztinokat sújtó katasztrófához és holokauszthoz".

Ahmadinezsád holokausztot kétségbe vonó ismételt kijelentésére válaszként Simon Peresz azt mondta, hogy az, amit az iráni elnök szavai emlékeztetik Szaddám Huszeinére, ezért őrá is hasonló sors vár. A korábban miniszterelnöki tisztet is betöltő, de ez idő szerint kormánypozíció nélküli izraeli politikus meggyőződése, hogy "a történelem kiveti magából az efféle, pallost lengető eszelősöket".
   
Simon Peresz szerint Irán olyan ENSZ-tagállam, amely egy másik ENSZ-tagállam elpusztításával fenyeget, s a világszervezet nem teheti meg, hogy erre nem válaszol. "Egyesíteni kell a világot az iráni elnökkel szemben" - mondta.

Az izraeli közszolgálati rádió megjegyezte, hogy egyelőre sem a külügyminisztérium, sem a miniszterelnöki hivatal részéről semmiféle állásfoglalás nem hangzott el. A hivatalos hallgatás - kommentált a rádió - az izraeli kormánynak azzal a szándékával függ össze, hogy meghagyja a nemzetközi közösségnek, mindenekelőtt az Egyesült Államoknak az iráni dosszié kezelését, remélve, hogy a Biztonsági Tanács büntető intézkedésekkel fogja sújtani Teheránt.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Atommal Irán ellen?

Az Iránnal szembeni konfliktus megoldására Washingtonban titokban elkezdtek tervezni egy átfogó légicsapást, és...

hvg.hu Világ

Irán fenyeget atommal, vagy őt fenyegetik vele?

Az Egyesült Államok fokozottan tervez egy esetleges légi csapást az iráni nukleáris létesítmények ellen - írja a The New Yorker című lap. Az egyik lehetséges elképzelés szerint a földalatti nukleáris központok ellen taktikai atomtámadást intéznének, katonai szakértők azonban ezzel valódi eshetőségként nem számolnak.

hvg.hu Világ

Irán 16 napon belül atombombát gyárthat

Az amerikai külügyminisztérium szerint Irán az ENSZ Biztonsági Tanács követeléseit figyelmen kívül hagyva folytatja nukleáris programját, s ez annyit jelent, hogy 16 nap leforgása alatt képes lehet atombombát készíteni.

Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést több megyére

Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést több megyére

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni