Tetszett a cikk?

Harmincegyre emelkedett a szombati kínai bányaszerencsétlenség halottainak száma. Egy bányász sorsa még mindig ismeretlen négy nappal a katasztrófa után.

A sújtólégrobbanás okozta katasztrófa az észak-nyugati Sanhszi tartománybeli Vajaopao szénbányájában következett be. A robbanás pillanatában 39 bányász tartózkodott a tárnában.

Kínában tavaly nyolcezer bányász vesztette életét a hivatalos adatok szerint, míg független források közel húszezerre teszik az áldozatok számát. A kínai bányák a világon a legveszélyesebbek. Az ázsiai ország áramtermelésének több mint hetven százalékát széntüzelésű erőművek biztosítják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kína: fejek hullnak a bányakatasztrófák miatt

Leváltottak két tartományi kormányzó-helyettest Kínában, további 96 állami tisztségviselő ellen büntetőeljárást indítottak, 126 állami és bányaipari tisztviselőt elbocsátottak vagy alacsonyabb beosztásba soroltak hat súlyos bányaszerencsétlenség miatt.

Rátámadt a pultosnőre, mert nem hagyták szundikálni a kocsmában

Rátámadt a pultosnőre, mert nem hagyták szundikálni a kocsmában

Kína legrégebbi ismert palotáját fedezték fel egy 5300 éves ősi város romjai közt

Kína legrégebbi ismert palotáját fedezték fel egy 5300 éves ősi város romjai közt

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát