szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szarvasgombás fagylaltot kínál egy londoni étterem. Szinte az összes londoni vendéglő kihasználja a szarvasgombaszezont, amely októbertől decemberig tart, ám csak egynek jutott eszébe - eddig - fagylalthoz hozzáadni.

A kissé szokatlan desszert "múzsája" amúgy a Luciano's vendéglő egyik törzsvendége, Borisz Berezovszkij Londonban élő orosz milliárdos, aki rajong a szarvasgombáért. Az édesség egyébként úgy készül, hogy a fagylalthoz felhasznált tojásokat előzetesen szarvasgombával együtt egy lezárt edényben tárolják, érlelik. A tojás teljesen átitatódik, átveszi a gomba illatát. A mesterszakácsnak azután a kész fagylaltot szarvasgombaágyon tálalja, s a tetejét is megszórja apróra vágott gombadarabkákkal. Egy adag 25 fontba, azaz csaknem tízezer forintba kerül.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Gazdaság

Szarvasgomba kilója nyolcmillióért

Egy valamivel több mint egykilós fehér szarvasgomba közel nyolcmillió forintos áron kelt el az olasz Piemonte tartományban, a Grinzane Cavour kastélyban rendezett a hétvégén a kapitális gombák hagyományos árverésén. A boldog nyertes egy 89 éves New York-i vendéglős.