szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Halottkémi vizsgálat céljából az Egyesült Államokba érkeztek az Irakban elhunyt magyar állampolgár földi maradványai – közölte a washingtoni magyar nagykövetség.

A Delaware állambeli Dover légitámaszponton katonai tiszteletadással fogadták a múlt héten elhunyt magyar biztonsági őr földi maradványait. A szertartáson a washingtoni magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivője vett részt, jelen volt továbbá a Pentagon és az amerikai külügyminisztérium képviselője.

A magyar biztonsági őr – aki az amerikai kongresszus által finanszírozott National Democratic Institute for International Affairs (NDI) nevű civil szervezet védelmét ellátó cég alkalmazásában állt – Bagdad nyugati részén az NDI egy gépjárműoszlopa elleni támadásban vesztette életét múlt szerdán.

Egy iszlám honlapon másnap megjelent közlemény szerint – amelynek hitelességét nem lehetett független forrásból ellenőrizni – a támadást az Iraki Iszlám Állam nevű, az al-Kaida terrorszervezethez kötődő szunnita csoport vállalta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Meghalt egy magyar biztonsági őr Bagdadban

Egy magyar biztonsági őr is életét vesztette szerdán Bagdadban egy civil szervezet konvoja elleni támadásban, amely összesen négy halálos áldozatot követelt.

MTI Világ

Újabb magyar katonák mehetnek Irakba

Júniustól magyar katonák vehetik át Irakban a NATO kiképzési feladatainak ellenőrzését és elemzését végző csoport munkáját, ha a szövetség elfogadja ezt a magyar felajánlást - jelentette be az Irakban járt Szekeres Imre honvédelmi miniszter.

MTI/hvg.hu Itthon

Irakban a honvédelmi miniszter és Fábry

Egy napos látogatásra Irakba érkezett Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérkari főnök. Hétórás látogatásukon meglátogatják az országban szolgáló tizenhét magyar katonát.