szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az olasz miniszterelnök szóvivője szerdán közölte, hogy nem mond le, amiért lefényképezték, amint egy transzszexuális prostituálttal beszélgetett.

Silvio Sircana, akit a múlt hónapban neveztek ki a kormány szóvivőjévé, egy nagyobb botrány középpontjában áll, amelyben lesipuskás fotósok gyaníthatóan hírességeket zsaroltak képeikkel. A szerdai napilapok kinyomtattak egy fényképet, amelyen a nős, kétgyermekes Sircana a gépkocsijából beszélget egy hiányosan öltözött, nőnek kinéző figurával, aki a járdán áll. A politikus nagyon szégyelli a fotót, és azt mondta, hogy "pillanatnyi buta kíváncsiság" vitte bele a dologba. 

A képet tavaly szeptemberben készítették paparazzók, akik eladták egy újságnak, de az nem hozta le. Sircana volt az, aki kérte a nyilvánosságra hozását, hogy tisztázza a helyzetet. Miért kellene lemondanom? Egy meg nem történt dologért? - kérdezte a La Stampa napilapban. - Nem feszíthetnek keresztre valakit az ilyen fajta ostobaságért - tette hozzá.

A botrány kihatással van a kormányra is, amelyet a családi értékek megsértésével vádol a jobboldali ellenzék és a katolikus egyház, mert készülőben van egy törvény, amely a házastársakéval egyenlő jogokat biztosít az élettársi viszonyban élőknek és a homoszexuális pároknak. Sircana talán éppen a legmegfelelőbb szóvivő egy ilyen szégyentelen kormánynak - jelentette ki a szélsőjobboldali Alessandra Mussolini. A botrány része egy bűnügyi nyomozásnak is, amelyben azt akarják kideríteni, hogy paparazzik tényleg zsaroltak-e felvételeikkel hírességeket. Sircana azt mondta, hogy belőle nem akartak pénzt kisajtolni a fényképért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Felmentették a paparazzókat Lady Di halála ügyében

A párizsi bíróság felmentette azt a három fotóst, aki Diana brit hercegnőről és barátjáról, Dodi al-Fayedről készített felvételeket halálos balesetük éjszakáján, 1997. augusztus 31-én Párizsban.

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése

Újrahasznosított háztartási termékekkel jön a Lidl

Újrahasznosított háztartási termékekkel jön a Lidl

Mire megy egy magányos forradalmár, ha mellé állnak az emberek?

Mire megy egy magányos forradalmár, ha mellé állnak az emberek?