szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megállapodásra jutott a Los Angeles-i római katolikus érsekség a pedofil papok áldozataival ez utóbbiak kártérítéséről: az egyház összesen 660 millió dollárt fizet több mint félezer embernek - közölték az érsekséghez közel álló források.

Ray Boucher, a Los Angeles-i érsek ügyvédje helyi idő szerint szombaton az amerikai nagyvárosban elmondta, hogy az érsekség vasárnap közleményt ad ki az ügyben, hétfőn pedig sajtóértekezleten ismertetik a megegyezést. A kártérítés teljes értékét 660 millió dollárra becsülik - közölte egy neve elhallgatását kérő tisztségviselő. Amennyiben a megállapodást megerősítik, úgy ez lesz a legmagasabb összeg, amelyet az amerikai katolikus egyház valaha is fizetett olyan személyeknek, akik állításuk szerint papok nemi zaklatásának estek áldozatul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sok magyar már nekiállt megtervezni a nyári utazását

Sok magyar már nekiállt megtervezni a nyári utazását

Ötven nézőből lett biztonsági őr egy pomázi meccsen

Ötven nézőből lett biztonsági őr egy pomázi meccsen

Radar360: Élesek a szigorítások, besegítene a magánegészségügy

Radar360: Élesek a szigorítások, besegítene a magánegészségügy