szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A lengyel államfő és a liberális ellenzék vezére egyetért abban, hogy az előre hozott parlamenti választások kiírása elkerülhetetlen.

Michal Kaminski, az elnöki iroda szóvivője közölte, hogy Lech Kaczynski és Donald Tusk, az ellenzéki Polgári Platform elnöke egyaránt úgy vélte: a kialakult helyzet miatt az ősszel meg kell tartani a voksolást. A bejelentés előtt a két politikus szokatlanul hosszú ideig, négy órán át tárgyalt egymással.

Lengyelországban négy évre választják meg a törvényhozás tagjait. A legközelebbi választás eredetileg 2009 őszén lett volna esedékes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A lengyelek nem sietnének az euró bevezetésével

A lengyel jegybank már nem szorgalmazza az euró mielőbbi bevezetését, hanem semleges álláspontot vesz fel - derül ki a jegybank új kormányzójának, Slawomir Skrzypek, a Financial Timesnak adott nyilatkozatából.

Hét nap

Lengyel koalíciós válság

Az egyik kisebb kormánypárt, a populista Önvédelem elnöke, Andrzej Lepper vasárnap bejelentette, pártja visszavonja...