szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

„Fájdalmas döntések” meghozatalát kérte az Európai Unió Koszovó-ügyi megbízottja vasárnap Szerbia, illetve a koszovói albánok képviselőitől, akik ezúttal Brüsszelben ültek össze, hogy a nemzetközi trojka részvételével tárgyalásos megoldást találjanak Koszovó jövőjére.

Wolfgang Ischinger, az Európai Unió Koszovó-ügyi megbízottja felhívta a figyelmet arra, hogy sürget az idő, december 10-én jelentést kell tenni az ENSZ főtitkárának, mire jutott egymással a Koszovót Szerbia részeként megőrizni akaró Belgrád és a függetlenségre törekvő Pristina.

Ischinger szerint megkönnyíthetné a haladást, ha az Európai Unió a szerb állampolgárok vízumkötelezettségének enyhítésével járna Belgrád kedvében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Mi lesz Koszovó sorsa?

A Koszovó jövendő státusát vázoló Ahtisaari-terv megtorpedózása után patthelyzet alakult ki a Szerbiához tartozó, ám zömmel albánok lakta tartomány sorsát illetően. Moszkva a legszebb molotovi-gromikói reflexeket idézve minden nyugati kezdeményezésre nemet mond. A szerbek időhúzásra játszanak, az albánok a függetlenség egyoldalú kikiáltásával fenyegetőznek, Washington pedig nyíltan támogatja ez utóbbi elképzelést.

MTI Világ

Szerb és orosz nem az új Koszovó-tervre

Oroszország és Szerbia elutasítja a Koszovóval kapcsolatos új határozattervezetet - mondta Vuk Jeremics szerb külügyminiszter hétfőn orosz kollégájával, Szergej Lavrovval tartott isztambuli megbeszélése után.

Kezdődik a legdurvább elektromos Ford Mustang Mach-E GT árusítása

Kezdődik a legdurvább elektromos Ford Mustang Mach-E GT árusítása

Életmentő drónokat küldene a levegőbe a Vodafone

Életmentő drónokat küldene a levegőbe a Vodafone

Nyomozás indult a ZTE-Budafok meccs ügyében, amelyen véletlenül buktatták le a szurkolókat

Nyomozás indult a ZTE-Budafok meccs ügyében, amelyen véletlenül buktatták le a szurkolókat