szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pozsonyi Óváros önkormányzata megtiltotta a szeszesitalok forgalmazását és fogyasztását a nyilvános területeken. A szigorítás novembertől lép életbe.

A kerületi honatyák azért döntöttek így kedden, mert nagyon sok ittas emberrel lehetett találkozni az Óvárosban, amely egyben Pozsony belvárosa is. Mindeddig csak egyes kormányzati, közszolgálati vagy vallási intézményekre vonatkozott a tiltás, így az elnöki palotára és a miniszterelnöki hivatalra, óvodákra, iskolákra és templomokra.

Novembertől kezdve azonban szigorú büntetés vár mindazokra, akik alkoholt árusítanak vagy fogyasztanak állomásokon, autóbuszokon, villamosokon. A szeszesitalt forgalmazó boltok tulajdonosai akár 200 ezer, a fogyasztók pedig ezer koronás bírságra számíthatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Tömeges alkoholmérgezések Oroszországban

Hivatalos adatok szerint Oroszországban évente több mint harmincezer embert ölnek meg a hamisított szeszesitalok. A kisebb kiterjedésű, néhány embert érintő mérgezések hétköznapi esetnek számítanak, ám az utóbbi napokban több mint háromszázan kerültek kórházba, és napról napra nő a halálos áldozatok száma is.

MTI Plázs

Kamaszkori ivászat: trambulin az alkoholizmushoz

A korai alkoholizálás veszélyeire figyelmeztetnek amerikai kutatók, akik szerint az iddogáló kamaszok közül lényegesen többen válnak később a szesz rabjává, mint az első pohár italt csak felnőtt fejjel elfogyasztó emberek közül.

MTI Tech

Aggasztó méreteket ölt a fiatalok alkoholfogyasztása

Nyugat-Európában drámaian nő a fiatal nemzedék alkoholfogyasztása: Nagy Britanniában és Németországban orvosok, egészségvédő civil szervezetek és a hatóságok is riadót fújtak - adta hírül a Der Spiegel online kiadásában.

Hét nap

Terézvárosi alkoholstop

Este 11 és reggel 6 óra között zárva kell tartaniuk a szeszes italt is árusító üzleteknek a budapesti Liszt Ferenc tér...

MTI Plázs

Regenerálódik az alkoholisták agya

Az alkoholizmus okozta károsodás egy részét az ivás abbahagyása után az agy képes helyreállítani - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

Kult

Az alkoholgyártás társadalmi haszna

Egy japán óriáscég, amelynek fő profilja a bor, a whisky, a sör, az üdítőitalok és élelmiszerek gyártása, forgalmazása. És van egy múzeuma is. A Suntory Museum of Art igen jelentős gyűjtemény hozott létre. CSR a művészeti területen, avagy hogyan csinálják a Suntorynál?

Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?

Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Ezért ne hagyja nyitva soha az autóját, amíg vásárol

Ezért ne hagyja nyitva soha az autóját, amíg vásárol