szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár kedden teljesen „elszállt”, már kis kapacitású szerveren üzemel az uszító írásairól elhíresült szélsőséges hírportál, a kuruc.info.

A portálon korábban szép számmal voltak az Egyesült Államokat támadó írásaik, most mégis amerikai jogvédő szervezetek segítségét várja a honlap. Híreket, cikkeket nem tudnak közölni a "kurucosok", mivel néhány napja amerikai szerverszolgáltatójuk lekapcsolta gépüket.

Helyreigazításra kötelezve

A bíróság 2008 októberi ítélete arra kötelezte a hvg.hu-t, hogy a 2008. július 9-én megjelentetett, itt olvasható  cikkel kapcsolatban az alábbi helyreigazítást közölje.

Az eredeti cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Kuruc.info honlapot Novák Előd regisztráltatta volna a saját nevére. Ezen kívül olyan hamis látszatot keltettünk, hogy ő már nem a Jobbik Magyarország mozgalom tagja.

A hírportál keddre teljesen „elszállt”, majd egy átmeneti, kis kapacitású szerverre szorult, ami mindössze egy segélykérő üzenetet bír el: ebben a honlap szerkesztői jogi segítséget kérnek, illetve kifejtik, hogy a jövőben - minden más tervüket félretéve - egy párhuzamos, nagy kapacitású tükörszervert fognak bérelni egy másik országban, hogy „biztonságunk garantáltabb legyen”.

Bár a kuruc.info egykori impresszumában álnevek szerepeltek, tudni lehet például, hogy a szerzők között volt mások mellett a korábban a Demokrata hetilapban is publikáló Molnár Balázs, illetve jobbikos Novák Előd.

Az interneten mindeközben terjed egy levél, amelyben magyarok köszönik meg a kuruc.info lekapcsolását az amerikai internetszolgáltatónak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik: minden vakcina megakadályozza a súlyos betegség kialakulását

Szlávik: minden vakcina megakadályozza a súlyos betegség kialakulását

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t