szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rendszeressé teszi informális találkozóit a jövőben a szlovák és a magyar miniszterelnök - Robert Fico és Gyurcsány Ferenc erről hétfői megbeszélésén állapodott meg, amelyet az EU-tagállamok vezetőinek rendkívüli ülése előtt tartottak a belga fővárosban.

Fico a találkozót követő sajtótájékoztatón kijelentette, hogy még mindig érvényes az a meghívás, amelyben magyar kollégáját hivatalos látogatásra invitálta.

Gyurcsány ezzel kapcsolatban arra mutatott rá: a kétoldalú kapcsolatok fejlődésének örömét újra és újra nemzetiségi problémák keserítik meg.

- Kettős felelősségünk van: a két szomszédos országnak együtt kell élnie..., de bármennyire is szépek az ... elért eredmények, ha ezt beárnyékolják érzékeny megjegyzések - fogalmazott a magyar miniszterelnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Szlovák lap: aligha lesz Gyurcsány-Fico találkozó

Gyurcsány Ferenc magyar és Robert Fico szlovák kormányfő kétoldalú találkozójára egyhamar aligha kerülhet sor - írta kedden a visegrádi kormányfők előző napi prágai csúcstalálkozójáról beszámoló SME szlovák napilap, melynek értesülése szerint Gyurcsány egyetlen szóval sem kommentálta Fico sokadszor elismételt mondatát, miszerint bármikor, bárhol szívesen tárgyalna a magyar miniszterelnökkel.

MTI Világ

Személyi változások várhatók Robert Fico kormányában

Szlovák lapértesülés szerint júliusban távozik Robert Fico kormányából Ivan Valentovic egészségügyi miniszter, és valószínűsíthető, hogy a külügyminiszter, Ján Kubis se marad sokáig a szlovák diplomácia élén.

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

A szenátus republikánus frakcióvezetője szerint is Trump provokálta ki a Capitolium ostromát

A szenátus republikánus frakcióvezetője szerint is Trump provokálta ki a Capitolium ostromát

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot