szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elsötétülés veszélye fenyegeti Szlovákiát az orosz gázszállítások kiesése miatt - jelentette ki Robert Fico csütörtökön este Pozsonyban a visegrádi kormányfők tanácskozása utáni sajtóértekezleten.

"Az Európai Uniónak egységesen kell fellépnie és erős szolidaritást kell tanúsítania tagjai iránt. Ukrajnával és Oroszországgal szemben világos és kemény álláspontra van szükség" - mondta a szlovák miniszterelnök.

"Kötelező érvényű szerződéseink vannak, s Oroszország és Ukrajna kétoldalú vitája nem érdekel minket. Követeljük, hogy az Oroszországi Föderáció teljesítse kötelezettségeit" - tette hozzá.

"A V4 országai közül a Szlovák Köztársaság helyzete a legkritikusabb, mert az ipari termelés biztosítására legfeljebb tíz napra elegendő gázunk van. Az áramtermeléshez gázt is használunk, ezért a teljes elsötétülés veszélye fenyeget bennünket" - szögezte Robert Fico.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyurcsány: le kell bontani az energetikai vasfüggönyt

Gyurcsány Ferenc szerint le kell bontani az energetikai vasfüggönyt Nyugat- és Kelet-Európa között, mert a nemrég csatlakozott tagállamok sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vannak, mint a régi uniós országok. Erről a miniszterelnök nyilatkozott a pozsonyi V4-es tanácskozást követően csütörtökön kora este.