szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Mexikó város hatóságai hétfőn közölték: agyonlőtt három rendőrt egy banda a turisták által közkedvelt Acapulcóban. Úgy tudni, a járőröző rendőrökre hétfőre virradóan támadták rá a fegyveresek: három rendőrt megöltek, negyedik társukat súlyosan megsebesítettek.

Guerrero szövetségi állam hatóságai szerint a mostani támadás is kapcsolatban lehet a drogbűnözéssel. A városban 30 embert gyilkoltak meg az elmúlt tíz napban a kábítószerek miatt, miközben eltűnt egy kanadai üzletember, Daniel Dion. A rendőrök megtalálták bérelt kocsiját, benne egy összeégett holttesttel, de azt még nem tudják, hogy a kanadai férfié-e. Egy hónappal ezelőtt 20 mexikói turistát raboltak el, a sorsukról azonban még nincs hír.

Acapulco az egyik harctere a drogbandák, valamint a szervezett bűnözés és az állam között évek óta dúló háborúnak. A véres harcokban több mint 28 ezren haltak Mexikóban meg az elmúlt négy évben, miután Felipe Calderon mexikói elnök bevetette a hadsereget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jó hír jött a budapesti csapvízről

Jó hír jött a budapesti csapvízről

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki élén

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki élén

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében