Mint mondta, az EP-ben az elnökséget adó ország kultúráját, gondolkodásmódját is igyekeznek rendszeresen figyelemmel kísérni. A mostani gasztronómiai héten a Magyarországról érkezett Szabó László szakács minden nap magyar ételekkel gazdagítja az EP éttermének kínálatát. A képviselők megkóstolhatták már a borsólevest galuskával, a székelykáposztát, a libamájat kuglóffal és tokaji zselével, a magyaros malacsültet, és szerepel az étrenden a somlói galuska is.
Szabó László elmondta, hogy a parlament kérése alapján minden ételkategóriában a tradicionális magyar konyhára jellemző ételeket igyekezett összeállítani. "Nagyon büszke voltam arra, hogy tegnap a választható ételek között a székelykáposztánál alakult ki a legnagyobb sor" - fogalmazott Herczog Edit. Ebből az ételből egy-egy fogás napi átlagos kelendőségénél jóval nagyobb mennyiségben mértek ki a konyhán - mondta. Kis- és közepes vállalkozásokkal is foglalkozó képviselőként különösen fontosnak nevezte azt is, hogy az EP-ben ne csak az innovatív vállalkozásokat mutassák be, hanem a hagyományos foglalkozásokat is.