szerző:
FH/Hírszerző
Tetszett a cikk?

Bob Woodward, a The Washington Post neves újságírója éles kritikával illette Donald Rumsfeld nemrég megjelent emlékiratait. A Watergate-ügy egyik kirobbantója azzal vádolta meg a Bush-adminisztráció védelmi miniszterét, hogy Bush elnökre akarja hárítani a felelősségét az iraki háború miatt.

Woodward szerint Rumsfeld nem számolt be például arról a más forrásból is megerősített információról, hogy már 2001. szeptember 11-én azon morfondírozott a Pentagon épületében, hogy csapást mérjenek-e Oszama Bin Ladenen kívül Szaddam Husszeinre is. Úgy véli, hogy az emlékirat ellentmondásos adatokat tartalmaz arról, mikor született döntés a háború megindításáról és kié a felelősség a háborút követő tervekkel kapcsolatban - számolt be az esetről a Kitekinő külpolitikai portál a The Washington Post nyomán.

Az eset előzménye, hogy Rumsfeld Woodward Irakkal kapcsolatos könyvét előbb pontatlannak nevezte, majd úgy nyilatkozott, hogy nem a megfelelő forrásokat használta annak megírása során.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új ligát alakítanának a legjobb európai futballcsapatok

Új ligát alakítanának a legjobb európai futballcsapatok

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

20–25 százalékkal is drágulhat a hús

20–25 százalékkal is drágulhat a hús