szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A NATO is besegít Líbiában az arab ország vezetője, Moammer Kadhafi ezredes utáni kutatásba - közölte csütörtökön a brit védelmi miniszter a Sky News tv-csatornán.

Liam Fox elmondta, a katonai szövetség hírszerzéssel és felderítőeszközökkel segít a líbiai felkelőket irányító Átmeneti Nemzeti Tanácsnak (ÁNT) Kadhafinak és "a rezsim megmaradt tagjainak" felkutatásában.

A brit védelmi miniszter hozzátette, a NATO elsősorban légi felderítéssel segít. Arra a kérdésre, hogy különleges alakulatokat is bevetnek-e Líbiában, például a brit hadsereg különlegesen kiképzett elitalakulatát, az SAS kommandót, a miniszter azt felelte: "Jelenleg nem közölhetünk semmit a különleges erőkről".

©

A The Daily Telegraph című londoni napilap azt írta, az SAS "kulcsszerepet játszott" a líbiai főváros, Tripoli bevételét célzó hadműveletek összehangolásában. Az újság azt is tudni véli, hogy az elitegység azt a parancsot kapta, hogy próbálja felkutatni Kadhafit. A líbiai vezető eltűnt tripoli rezidenciájából, amelyet kedden elfoglaltak a felkelők. Az ÁNT átszámítva 1,6 millió dollár vérdíjat tűzött ki Kadhafi fejére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Frissítsen, remek új funkciók érkeztek a Windows böngészőjébe

Frissítsen, remek új funkciók érkeztek a Windows böngészőjébe

Honecker leheletét éreztük ebben a 3500 kilométert futott régi Wartburgban

Honecker leheletét éreztük ebben a 3500 kilométert futott régi Wartburgban

Vezess.hu: Az autószervizek nyitva maradhatnak

Vezess.hu: Az autószervizek nyitva maradhatnak