szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elismerték a NATO érdemeit a Kadhafi-rezsim megdöntésében a német vezetők, noha Berlin tartózkodott a Líbia elleni nemzetközi katonai akcióban való részvételtől.

Angela Merkel kancellár egy vasárnapi interjúban hangsúlyozta, hogy az atlanti szövetség minden tiszteletet megérdemel líbiai szerepvállalásáért. Ugyanakkor a német tartózkodás nem jelentett semlegességet. A német kormány politikai és gazdasági szankciókkal kívánt hozzájárulni Moammer Kadhafi líbiai vezető megbuktatásához, és ezt partnerei tudomására is hozta - fogalmazott a kancellár. Hasonló álláspontot fejtett ki Guido Westerwelle külügyminiszter is vasárnap.

A katonai akcióban való közvetlen német részvétel elutasítását élesen kritizálták a szövetségesek, de bírálta azt Merkel konzervatív elődje és volt patrónusa, Helmut Kohl korábbi kancellár is.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem lépre csalással operál majd a hálapénztilalmat ellenőrző osztály

Nem lépre csalással operál majd a hálapénztilalmat ellenőrző osztály

Linuxot vitt a Marsra a NASA

Linuxot vitt a Marsra a NASA

Hat olyan város is van, ahol most nem jó a szabadban lenni

Hat olyan város is van, ahol most nem jó a szabadban lenni