szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hina Rabbani Har pakisztáni külügyminiszter tagadta azt az amerikai vádat, amely szerint a legbefolyásosabb pakisztáni titkosszolgálat, az ISI Afganisztánban támogatja a szélsőségesek rajtaütéseit az amerikai katonák ellen.

Har puszta feltevésnek nevezte Mike Mullennek, az amerikai egyesített vezérkar főnökének csütörtöki állítását, és figyelmeztetett, hogy Washington az egyik legfontosabb szövetségesét veszítheti el, amit nem engedhet magának. "Bármi, amit egy szövetségesről, partnerről mondanak nyilvánosan, hogy vádolják vagy megszégyenítsék, nem elfogadható" - mondta Har helyi idő szerint csütörtökön New Yorkban, ahol az ENSZ Közgyűlésének ülésén vesz részt.

Mullen kongresszusi meghallgatásán azt állította, hogy az ISI támogatta a szélsőségeseket az Egyesült Államok afganisztáni nagykövetsége ellen múlt héten elkövetett támadás, valamint a 77 amerikai katonát megsebesítő minapi pokolgépes merénylet megtervezésében és kivitelezésében.

A tengernagy szerint a Hakkani-hálózat az ISI kiterjesztett karjaként működik, és ez aláássa az egyébként is törékeny amerikai-pakisztáni kapcsolatokat. Iszlámábád "exportálja az erőszakot", és veszélyezteti az afganisztáni küldetés sikerét - mondta Mullen.
knad \ kto

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

2,9 milliárdért bocsátott ki kötvényeket az Otthon Centrum

2,9 milliárdért bocsátott ki kötvényeket az Otthon Centrum