szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szerda este megválasztott Ferenc pápának egyik tüdejét fiatal korában eltávolították, egy kis lakásban élt és szeret busszal utazni - közölte a brit Guardian, amely 13 kevésbé ismert tényt gyűjtött össze az új katolikus egyházfőről.

Jorge Mario Bergoglio - kattintson Nagyítás-fotógalériánkért!
©

Tizenhárom pontból álló listát állított össze a Ferenccel kapcsolatos, ám talán kevésbé ismert tényekről a Guardian.

A lap felidézte például, hogy Jorge Mario Bergoglio argentin bíboros 50 éve egy fertőzés miatt elveszítette egyik tüdejét. Olasz származású édesapja vasúti építkezéseken dolgozott, ő maga pedig végzettsége szerint vegyész.

Szeret buszon utazni, és a közelmúltig egy kis lakásban élt, szerény körülmények között - tette hozzá az új pápáról a lap. A beszámoló megemlítette, hogy a pápa szerint a homoszexuális párok örökbefogadása a gyerekek elleni diszkrimináció egyik formája, de az óvszerhasználat megengedhető a fertőzéseke elkerülésére.

A pápaválasztás előtt argentin híveinek azt mondta, ha megválasztják, ne utazzanak Rómába és adják az útra szánt pénzt a rászorulóknak. A Guardian felidézte azt is, hogy Ferenc 2001-ben megmosta és megcsókolta egy egészségügyi intézményben kezelt AIDS-betegek lábát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy országban vagy városban is megrendezhetnék a foci-Eb-t?

Egy országban vagy városban is megrendezhetnék a foci-Eb-t?

Csak most nevezték ki az Intel új főnökét, de máris beleállt az Apple-be

Csak most nevezték ki az Intel új főnökét, de máris beleállt az Apple-be

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt