szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy amerikai pápa ugyanolyan hatékony lenne, mint bármi más állampolgárságú és nem lenne köteles engedelmeskedni az amerikai elnöknek - hangsúlyozta szerdán az amerikai ABC televíziónak nyilatkozva Barack Obama elnök.

Obama kijelentette: az amerikai római katolikus püspökök "nem olyannak tűnnek, mint akik utasításokat fogadnak el tőlem". Szavai szerint egy amerikai pápa ugyanolyan hatékony vezetője lenne a katolikus egyháznak, mint egy bármely más országból származó pápa. 

A Vatikán élén még sohasem állt amerikai  és több, a konklávén részt vevő bíboros attól tart, hogy egy ilyen pápa jobban szolgálná Egyesült Államok, mint az egyház érdekeit.

Barack Obama hangot adott meggyőződésének, hogy  a katolikus egyház új vezetője "hatalmas és pozitív hatást fog gyakorolni a világra".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
26 év után véget érhet az 5-ajtós Lada Niva gyártása

26 év után véget érhet az 5-ajtós Lada Niva gyártása

Melania Trump lett a legkevésbé népszerű first lady

Melania Trump lett a legkevésbé népszerű first lady

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével