szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az amerikai külügyminiszer eredeti terveiben az szerepelt, hogy hétfői nem bejelentett kabuli látogatása után keresi fel Iszlámábádot, de az elutasítás miatt helyettes tanácsadóját küldte a pakisztáni fővárosba.

Lapértesülés szerint Iszlámábád nem járult hozzá ahhoz, hogy John Kerry amerikai külügyminiszter közép-ázsiai körútja keretében keresse fel Pakisztánt, és azt ajánlotta, hogy inkább a május 11-i választások, illetve az új kormány megalakulása után tegyen látogatást az országban.

A The Nation című, angol nyelvű pakisztáni lap pakisztáni külügyi forrásokra hivatkozva azt írta szerdán: Kerry eredeti terveiben az szerepelt, hogy hétfői nem bejelentett kabuli látogatása után keresi fel Iszlámábádot, de az elutasítás miatt David Pierce helyettes tanácsadóját, az amerikai elnök pakisztáni és afganisztáni különmegbízottjának első helyettesét küldte Iszlámábádba. Pierce kedden járt ott, és az afganisztáni válság rendezéséről tárgyalt a külügyminisztérium vezetőivel.

Az Egyesült Államok és Pakisztán között továbbra is feszült a viszony több múltbeli incidens, így Oszama bin Laden megölése és 26 pakisztáni katona halálát okozó amerikai légicsapás miatt. A kétoldalú kapcsolatoknak az sem kedvez, hogy Iszlámábád fejleszteni akarja energiaipari együttműködését Iránnal, és a két országot összekötő gázvezetéket akar építeni, amit Washington nem néz jó szemmel

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Diplomás könnyűzenészeket is képezne a Debreceni Egyetem

Diplomás könnyűzenészeket is képezne a Debreceni Egyetem

Révész Sándor: A Fidesz és az Európai Néppárt: a máj s(z)ara

Révész Sándor: A Fidesz és az Európai Néppárt: a máj s(z)ara

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?