szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elfogása után összesen 16 lőtt és szúrt sebet találtak áprilisban az egyik bostoni merénylő, Dzsohar Carnajev testén – értesült az Izvesztyija című orosz napilap. Az orvosi látleletet a fiatalabbik Carnajev fivér ügyvédje adta át a fiú anyjának, Zubejdat Carnajevának.

A fejét ért lövés miatt a húszéves Dzsohar arcának bal fele teljesen deformálódott. A bal fülére megsüketült, és nem lát a bal szemével. A lövedék a nyakán hatolt be, szétroncsolta a bal arcát és koponyatörést is okozott.

A bostoni West Clinical Center börtönkórházban kezelt fiatalember testén számos késszúrást találtak az orvosok.

Tatyjana Jeremenko, a Carnajev-család barátja az Izvesztyijának azt mondta, hogy Dzsohar testén a szúrásnyomok a nyak felső részén, a kulcscsontján, a bal kezén, mindkét lábán és a háta felső részén voltak. Ezek eredetéről a lap nem tesz semmilyen említést.

Jeremenko szerint a család mindent elkövet, hogy a bíróság figyelembe vegye az orvosok megállapításait Dzsohar egészségi állapotáról. A jogász szerint az elfogása közben szerzett sérülések enyhíthetik az ítéletet.

Ha az amerikai bíróság bűnösnek találja, Massachusetts állam törvényei szerint akár halálra is ítélheti Dzsohar Carnajevet.

Az orosz napilap azt is megtudta a Carnajev-családtól, hogy Dzsohar havonta egyszer érintkezhet a családjával. Utoljára apjával, Anzor Carnajevvel beszélt telefonon, akinek arról számolt be, hogy gyógyulóban van.

Az áprilisi bostoni maratonon végrehajtott robbantások elkövetésével a csecsen származású Carnajev fivéreket vádolják az Egyesült Államok hatóságai. A 26 éves Tamerlan Carnajev április 19-re virradóra belehalt azokba a sérüléseibe, amelyeket a rendőrök okoztak neki tűzharcban a bostoni merénylet után három és fél nappal. Öccsét, a 19 éves Dzsohar Carnajevet több ember életét kioltani képes fegyverek birtoklásával, használatával, emberöléssel és anyagi kár okozásával vádolták meg.

A bostoni merényletben hárman meghaltak, és több mint 260-an megsebesültek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Olaszország több mint felét ismét zárlat alá helyezik

Olaszország több mint felét ismét zárlat alá helyezik

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket