szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az újabb hivatalos közlés szerint összesen 278 halálos áldozatot követeltek szerdán a Kairóban és Egyiptom több más városában lezajlott összecsapások.

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium szerda késő esti bejelentéséből kitűnt, hogy a halottak száma jóval magasabb, mint azt a hivatalos hatóságok korábban közölték. A minisztérium szóvivője elmondta, hogy a halottak többsége polgári személy. Az Egyiptom-szerte lezajlott összecsapásokban 43 rendőr vesztette életét.

Az egyiptomi hatóságok a nap folyamán erőszakot alkalmazva, ellenőrzésük alá vonták a megbuktatott elnök, Mohamed Murszi híveinek két legfontosabb kairói táborát. Zavargások voltak több más városban, így Alexandriában és Szuezben is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!