szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nicolás Maduro venezuelai elnök arra tett javaslatot csütörtökön, hogy iskolákban és egyetemeken oktassák elődje, Hugo Chávez szellemi örökségét.

Maduro csütörtökön felkereste Barinas szövetségi államot, ahol Hugo Chávez, a "bolívári forradalom" vezetője született és felnőtt. Az államfő az ott tett látogatásakor fogalmazta meg javaslatát.

"Be kell venni az iskolai és egyetemi tantervekbe Hugo Chávez szellemi örökségének oktatását, amely a 21. század legprogresszívabb tanítása volt. Chávez ezt zsenialitásának és bölcsességének köszönhetően, a nép iránti szeretettől vezérelve dolgozta ki" - hangoztatta Maduro.

Az elődje politikáját és eszmeiségét hűen követő és utánzó Maduro júliusban azt javasolta, hogy jöjjön létre egy kutatóintézet, amely Hugo Chávez szellemi örökségét tanulmányozná. Azóta az intézet már létre is jött, Hugo Chávez bátyja, Adan vezeti, aki Barinas kormányzója.

Hugo Chávez az ország élén eltöltött 14 év után idén márciusban halt meg, de személyi kultuszát halála után is táplálják a caracasi vezetők. Eleinte az volt a szándékuk, hogy Chávez bebalzsamozott holttestét egy mauzóleumban helyezik el, majd kiderült, hogy túl későn intézkedtek, ezért olyan döntés született, hogy a caracasi Forradalmi Múzeumban helyezik el fekete márványból készült szarkofágját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler: Járványellenes nemzeti programot kell kidolgozni

Kásler: Járványellenes nemzeti programot kell kidolgozni

NNK: Kötelező felboncolni, aki az oltást követő egy hónapon belül meghalt

NNK: Kötelező felboncolni, aki az oltást követő egy hónapon belül meghalt

Megegyezett a világ két legnagyobb szénkibocsátó országa a kibocsátáscsökkentésről

Megegyezett a világ két legnagyobb szénkibocsátó országa a kibocsátáscsökkentésről