szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Cseh Köztársaság, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia külügyminiszterei közös nyilatkozatban ítélik el a kijevi erőszakot.

A Cseh Köztársaság, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia külügyminiszterei közös nyilatkozatot adtak ki, melyben azt írják: sokkolta őket, hogy a tüntetők és a rohamrendőrség közötti kijevi összecsapások halálos áldozatokkal jártak. "Határozottan elítéljük a tüntetők meggyilkolását, amit semmi sem igazolhat" - írják.

"Az elmúlt két hónap folyamán Ukrajnában állandósult és elmélyült a belpolitikai válság. Ukrajnával szomszédos országcsoportként a visegrádi négyek komoly aggodalommal figyelik a konfliktus gyors eszkalálódását és mély együttérzésükről biztosítják az áldozatok hozzátartozóit" - közölték.

©

"Az erőszak alkalmazása sohasem segítette a politikai válságok megoldását, hanem éppen ellenkezőleg, csak elmélyítheti az egyébként is bonyolult és veszélyes helyzetet. Ennek fényében a visegrádi országok külügyminiszterei határozottan felszólítják az összes felet, hogy hagyjanak fel a válság eszkalálásával, tartózkodjanak a további erőszaktól és kezdjenek tényleges és hiteles párbeszédet. Ez az egyetlen módja annak, hogy az ukrán nép egésze számára elfogadható megoldás szülessen" - olvasható a közös nyilatkozatban.

A visegrádi csoport országainak külügyminiszterei hangsúlyozzák, hogy teljes mértékben tiszteletben kell tartani és meg kell védeni az ukrán állampolgárok alapvető jogait, köztük a békés gyülekezéshez, a véleménynyilvánításhoz és a média szabadságához fűződő jogokat is.

Az ukrajnai eseményekről itt olvashat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ország leggazdagabb térségeiben csökken leginkább az abortuszok száma

Az ország leggazdagabb térségeiben csökken leginkább az abortuszok száma

A szemetet is kicsavarná a kormány az önkormányzatok kezéből, Karácsony szerint a kormány a vereségtől tartva privatizál

A szemetet is kicsavarná a kormány az önkormányzatok kezéből, Karácsony szerint a kormány a vereségtől tartva privatizál

Újabb engedményt kaptak az autósok, ezúttal Budapesten

Újabb engedményt kaptak az autósok, ezúttal Budapesten