szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Komoly sajtóorgánum még nem erősítette meg azt a dél-koreai sajtóértesülést, amely szerint az észak-koreai rezsim vezetője, Kim Dzsong Un nagybátyja után annak vér szerinti rokonait is kivégeztette. Korábban az az álhírnek tűnő értesülés terjedt, hogy a nagybácsit kutyákkal tépette szét a diktátor.

Azok után, hogy halálra ítélte összeesküvéssel vádolt és elítélt nagybátyját, Csang Szong Teket, a nagybácsi összes vér szerinti rokonát is kivégeztette Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor, legalábbis ezt állítja a dél-korai Jonhap hírügynökség a USA Today szerint.

Arról már korábban is írtak a lapok, hogy Csang december 13-i kivégzését követően a rokonokat a karhatalom a gulágra szállította, ez a kollektív büntetés azonban az észak-koreai diktatúrában megszokott, a kivégzésükről szóló értesülés azonban új, és érdemes is csínján bánni vele, mert komoly lap egyelőre nem erősítette meg. Azért sem kéne készpénznek venni az információt, mert nemrég hasonlóan megdöbbentő információ látott napvilágot arról, hogy Csangot unokaöccse kutyákkal tépette szét, de ezt meg a Washington Post elemzője erősen kamuízűnek minősítette, és le is írta, hogy miért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!