szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orosz külügyminisztérium elismerte, hogy a fekete-tengeri orosz támaszpontról orosz csapatok vonultak a Krímbe.

A brit The Telegraph beszámolója szerint az orosz külügyminisztérium a honlapján közzétett közleményben beismerte, hogy orosz csapatok hagyták el a Szevasztopol melletti fekete-tengeri orosz támaszpontot.

Az orosz külügy szerint az orosz csapatok mozgása a Krímben az ukrán-orosz megállapodás értelmében történik, és mivel a krími eseményeket Oroszország az ukrajnai belpolitikai folyamatok eredményeiként értékeli, ezért nem tartják szükségesnek az Ukrajna által sürgetett kétoldalú tárgyalásokat.

Mint írták, az ukrán félnek átadták az orosz külügyminisztérium jegyzékét, amely szerint a fekete-tengeri flottához tartozó páncélosok mozgására azért van szükség, hogy szavatolják a fekete-tengeri flotta által elfoglalt helyszínek őrzését, ez a mozgás pedig teljes mértékben összhangban van a flottával kapcsolatos orosz-ukrán egyezményekkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán