szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nőket hamis ígérettel csábították Angliába, ahol a feladatuk az volt, hogy pakisztániakkal kössenek álházasságot. A társaságot egy magyar és két pakisztáni férfi irányította.

Magyar nők és pakisztáni állampolgárságú illegális bevándorlók álházasságának szervezése címén ítélték több évi börtönre egy magyar-pakisztáni társaság tagjait Angliában – közölte hétfőn a brit belügyminisztérium.

A társaságot egy magyar és két pakisztáni férfi irányította. Magyarországról három nőt csaltak hamis ígéretekkel Angliába, ahol tavaly pakisztániakkal kényszerítették őket álházasság megkötésére. Az észak-angliai Boltonban most befejeződött tárgyaláson a vád részéről elhangzott, hogy a budapesti illetőségű három nő nem tudta, mi vár rá, amikor megérkezett Angliába.

A banda magyar tagját a brit belügyminisztérium hétfői tájékoztatása szerint négy és fél év börtönre ítélték, a két pakisztánira hat év három hónap, illetve három év szabadságvesztést róttak ki.

Nagy-Britanniában nem ez az első olyan álházassági büntetőügy, amely magyar állampolgárokat érint.

Walesben három éve két magyar nőt tíz hónap, illetve fél év börtönre ítéltek, miután pénzért szerveztek álházasságot egy illegális bevándorlóval. Az akkor elítélt magyarok egyike 400 font (150 ezer forint) ellenében vállalta, hogy feleségül megy egy pakisztáni fiatalemberhez, akinek diákvízuma lejárt, és az álházassággal remélte meghosszabbítani nagy-britanniai tartózkodási engedélyét. A másik elítélt magyar a szervező volt.

A pakisztáni férfi 12 hónap börtönt kapott.

A magyar "menyasszonyt" annak idején a házasságkötő teremből, fehér esküvői ruhájában vitték el megbilincselve, még mielőtt a frigy megköttetett volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az állat mindig riasztó sikolyt hallat, csak az ember kiált örömében

Az állat mindig riasztó sikolyt hallat, csak az ember kiált örömében

Életjelet adnak a mozik Amerikában: tarol a Godzilla Kong ellen

Életjelet adnak a mozik Amerikában: tarol a Godzilla Kong ellen

Jön az Apple, és felforgatja az autóipart

Jön az Apple, és felforgatja az autóipart