szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elfelejtheti a Magyarországon megszokott politikai címkéket, aki kitölti ezt az angol nyelvű politikai tesztet. Válaszaink alapján ugyanis a teszt öt változó mentén jelöli ki a számunkra otthonos politikai terepet. Könnyen lehet, hogy akit liberálisnak szoktak hinni, jobbra hajló intervencionalista lesz.

Jobbra hajló-intervencionalista-kozmpolita-progresszív. Objektivista-kormányellenes-liberális. Balra hajló-kormányellenes-multilaterális-kozmopolita-liberális. Jobbra hajló-libertariánus-intervencionalista-kozmopolita-szabados. Konzervatív-anarchista-intervencionalista-humanista-progresszív.

Ilyen összetett politikai meghatározásokat ad az itthon simán "balliberális újságíróknak" címkézett kollégáinkról az a teszt, amely öt változó mentén határolja be egész pontosan a minket jellemző politikai preferenciákat.

A teszt által mért öt szempont a kollektivizumus, az autoritarianizmus, az internacionalizmus, etnikai identitás és a liberalizmus – ezekből érhetünk el mínusz és plusz 100 százalék közötti értékeket.

Ehhez olyan témákra kérdeznek rá, mint például a fegyverviselés, az ENSZ-tagság, az euróövezeti tagság, a kormányzat ideális mérete, a kemény drogok, az abortusz, az eutanázia engedélyezése, a segélyezés, a bevándorlás és így tovább.

©

Az angol nyelvű teszt kitöltése 2-4 percet vesz igénybe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
35 eurót kért az ingyenes névváltoztatásért a Wizz Air

35 eurót kért az ingyenes névváltoztatásért a Wizz Air

Elítélték Olaszország legkeresettebb bűnözőjét, aki a Cosa Nostra feje lehet

Elítélték Olaszország legkeresettebb bűnözőjét, aki a Cosa Nostra feje lehet

A Földtől 300 millió kilométerre hajtott végre újabb történelmi küldetést a NASA

A Földtől 300 millió kilométerre hajtott végre újabb történelmi küldetést a NASA