szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Teljesen összetört a lezuhant Germanwings-gép másodpilótájának apja a történtek miatt - közölte a tragédia helyszínéhez közeli település polgármestere, aki találkozott is Andreas Lubitz szüleivel. Arról is beszélt, milyennek látta a Lubitz apját, miután az értesült a fiát érintő gyanúról.

Összeomlott Andreas Lubitz édesapja, amikor feleségével megkapták a hírt arról, hogy másodpilóta fiuk széndékosan vezethette a földnek a kedden lezuhant Germanwings-gépet - közölte brit és francia lapok szerint Bernard Bartolini, a tragédia helyszínéhez közeli Prads-Haute-Bléone kisváros polgármestere.

"Ez egy olyan ember, akinek összetört az élete. A tragédia teljes súlyát cipeli a hátán" - mondta a bankár apáról a polgármester a Mirror beszámolója szerint.

A település vezetője szerint a Lubitz-szülők a géppel lezuhant áldozatok rokonainak második csoportjában érkeztek a tragédia helyszínére csütörtök délután. A polgármester akkor is látta Andreas Lubitz apját, amikor az telefonon értesült a marseille-i ügyész bejelentéséről, miszerint a fiuk szándékosan vezethette a hegyoldalnak a gépet a fedélzetén 149 másik emberrel.

"Az édesapja ott volt, összeomlott, teljesen összetört" - idézte a polgármestert a francia BMF TV. A szülőket ezek után rendőrök vezették el, majd autóval Marseille-be vitték őket, ahol a rendőrök kikérdezték őket. A Telegraph szerint a család nyilvánosan még nem szólalt meg, a szülőket pedig a német hatóságok is kihallgatták.

©

A Guardian újságírója pénteken elment a Lubitz-család emeletes házához a németországi Montabaurban, amelyről azt írta, "a rendezettség példája". A nagy épületnek kellemes erkélye van, a kert kifogástalan állapotban, tökéletesen nyírt a sövény, a hátsó fészer mellett kerti törpék állnak.

A lakók akkor még nem voltak otthon - Lubitz korábban nagyrészt a szüleivel élt, bár Düsseldorfban is volt egy kis lakása -, a fehér spalettákat is lehúzták. A Lubitz-család a lap szerint a német középosztály tehetősebb rétegéhez tartozhat, Andreas Lubitz édesapja bankár - a 13 ezres településről sokan járnak dolgozni a közeli Frankfurtba -, édesanyja pedig a helyi evangélikus templom orgonistája. A férfinak egy öccse is volt - tette hozzá a lap.

Montabaurban a család egyik szomszédja a Guardiannek azt mondta, nem szabad elhamarkodottan ítélkezni a 28 éves másodpilótáról és túl korai lenne őt hibáztatni. "Megrázott, ami történt. De még nem bizonyították be, hogy megölt 149 embert" - mondta Lubitzról Johannes Rossbach, aki két háznyira lakik Lubitzéktól.

"A másik fekete dobozt még nem találták meg és nem elemezték. Ezt nem fogom elhinni, amíg megfelelően be nem fejezik a nyomozást" - tette hozzá a szomszéd. "Barátságosnak és udvariasnak tűnt. Egyszerűen csak köszöntünk egymásnak" - mondta Lubitzról.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Egy igenen múlik az evangélikusok új megállapodása a kormánnyal

Egy igenen múlik az evangélikusok új megállapodása a kormánnyal

Napokon belül érkezik a Xiaomi új, bivalyerős telefonja

Napokon belül érkezik a Xiaomi új, bivalyerős telefonja

Alig használják a közösségi oldalakat a magyar cégek

Alig használják a közösségi oldalakat a magyar cégek