szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Máskülönben nem kap engedélyt.

Az Európai Bíróság egyik ítélete alapján a holland bordélyház tulajdonosoknak a prostituáltakkal a saját nyelvükön kell kommunikálniuk, annak érdekében, hogy megvédjék őket a visszaélésektől – írja a BBC.

Az ügy akkor került a bíróság elé, amikor az amszterdami hatóságok nem engedélyezték egy bordélyház megnyitását, azért, mert a tulajdonos nem tudott magyarul és bolgárul, és a vitában a bíróság a hatóságnak adott igazat. A testület szerint ugyanis a tulaj nem tudja felmérni, hogy az alkalmazásában álló nőket munkára kényszerítik vagy sem.

Hiába érvelt a tulajdonos azzal, hogy tolmácsot és online fordítót használna.

©

Hollandiában és Németországban 2002 óta legális tevékenység a prostitúció, a holland szabályok szerint a szexmunkásoknak kamarai tagnak kell lenniük, és adót kell fizetniük. A hatóságok azonban az utóbbi években a szabályok szigorítására törekednek, hogy visszaszorítsák az embercsempészetet és a szervezett bűnözést. Amszterdamban becslések szerint a prostituáltak háromnegyed része külföldi, és főleg Kelet-Európából illetve Ázsiából érkeznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szélsőjobboldali aktivisták akcióztak a Színművészetinél

Szélsőjobboldali aktivisták akcióztak a Színművészetinél

Orbán Viktor most már akár ott is lehetne a Szuperkupán

Orbán Viktor most már akár ott is lehetne a Szuperkupán

Dörner György: Magyar nyelven és magyarul játszani nem ugyanaz

Dörner György: Magyar nyelven és magyarul játszani nem ugyanaz