szerző:
hvg.hu

Nem indítanak több gépet Nagy-Britanniába arról az egyiptomi nyaralóhelyről, ahonnan a lezuhant orosz gép felszállt szombaton - közölte a BBC.

Nagy-Britannia attól tart, hogy a szombaton szerencsétlenül járt orosz repülőgépet valamilyen robbanó eszközzel robbantották fel, emiatt letiltották a brit kapcsolódású légi járatokat az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyről, ahonnan az orosz gép is elindult. A brit kormány hangsúlyozza, hogy egyelőre csupán óvintézkedésről van szó.

Az egyiptomi vizsgálat szerint a feketedobozok azt mutatják - bár az egyik megsérült a zuhanás vagy a robbanás következtében -, hogy robbanás történt a Sínai-félszigeten 224 emberrel lezuhant orosz repülőgép hajtóművében a gép lezuhanása előtt, a detonáció okát azonban csak a műszaki vizsgálatoknak, a baleset helyszínén készült felméréseknek, illetve a holttestek és a holttesteken talált anyagok szemrevételezésének eredményei fogják majd meghatározni.

Azután, hogy ezt lehozta az egyiptomi sajtó, az Iszlám Állam terrorszervezet egyiptomi csoportja azt közölte, hogy ők robbantották fel a gépet, bár arról nem számolnak be, hogy hogyan követték el az állítólagos merényletet. Ezt már szombaton is mondták a terroristák, de akkor az orosz és az egyiptomi hatóságok azt állították, hogy nem merénylet okozta a katasztrófát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!