szerző:
hvg.hu

Videóüzenetben búcsúzik Magyarországtól az amerikai nagykövet. Colleen Bell még magyarul is köszönetet mond.

"Barátaim, most, hogy budapesti megbízatásom a végéhez közeledik, szeretnék megosztani veletek néhány gondolatot csodálatos országotokban töltött időmről" – ezekkel a szavakkal osztotta meg az amerikai nagykövetség Facebook-oldalán új videóját Colleen Bell, aki Barack Obama távozásával ugyancsak elhagyja állomáshelyét, Budapestet.

Ebben a nagykövet hatalmas megtiszteltetésnek és büszkeségnek nevezte, hogy Obama elnök képviselőjeként szolgálhatta országát Magyarországon. Azt is elárulta, hogy ha visszaemlékszik majd az itt töltött két évre, a csodálatos emberek, a kivételes kultúra és az egyedülálló történelem jut majd eszébe.

Magyarországot – amelyet keresztül-kasul bejárt – gyönyörűnek nevezte, s azt is mondta: az itt végzett munkája minden egyes percét élvezte.

Úgy értékelte, hogy fontos ügyekben sikerült előrelépni, beleértve a két ország közötti kereskedelem növelését, a biztonsági és rendvédelmi együttműködés erősítését, valamint a kulturális és oktatási csereprogramok elmélyítését.

Colleen Bell: Meg fogunk szólalni a sajtó jogainak védelmében

Tovább fogjuk támogatni a szabad sajtót itt, Magyarországon - mondta a Klubrádiónak adott interjúban az Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

"Fáradhatatlanul dolgoztam az Önök kormányának képviselőivel azon, hogy konstruktív párbeszédet alakítsunk ki a közös célok elérése érdekében. A közös értékeken és kölcsönös tiszteleten alapuló barátságok mindig tartósak" – hangsúlyozta, hozzátéve: imádja Magyarországot.

"Nem végleg búcsúzom, inkább azt mondom, amíg újra találkozunk" – mondta, majd magyarul zárta szavait: "teljes szívemből köszönöm".

Colleen Bell itt hagyja Magyarországot

Kétévnyi szolgálat után távozik Magyarországról Colleen Bell amerikai nagykövet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!