szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyilvánosságra hozta a svéd rendőrség egy férfi képét, akit a stockholmi terrortámadással összefüggésben keresnek.

A nem túl jó minőségű képet egy, a metróban elhelyezett biztonsági kamera felvételeiből vágták ki. A rendőrség arra kérte az embereket, ha tudnak valamit a férfiról, jelentkezzenek.

Az egyelőre nem világos, hogy a férfit tartják-e a feltételezett elkövetőnek. A svéd rendőrség egyik magas rangú vezetője csak annyit közölt, hogy kapcsolatba akarnak lépni vele.

Azt is nyilvánosságra hozta, hogy két embert vittek be kihallgatásra a történtekkel kapcsolatban, ez azonban nem jelenti azt, hogy gyanúsítottak lennének – hangsúlyozta.

A Sky News úgy értesült, hogy egy gyanúsított futva hagyta el a támadás helyszínét a közeli metróállomás irányába, a hatóságok pedig nagy erőkkel keresik.

A támadást követően a rendőrség lezárta Stockholm belvárosát, felfüggesztette a metróközlekedést, és kiürítette a központi pályaudvart. Később a városba érkező és az onnan induló vonatokat is leállították. A terrorakció után a közelben dolgozók nagy részét nem engedték ki az irodaházakból, később azonban feloldották a zárást. Ám mivel a tömegközlekedés nagy része megbénult, ezrek kényszerültek gyalog hazaindulni.

Mostanra a Svédországot Dániával összekötő Öresund hídon is forgalomkorlátozást vezettek be, a rendőrség ellenőrzi az átkelni készülőket.

A Stockholmban történtek miatt több környező országban is megerősítették a rendőri jelenlétet; Helsinkiben több járőrt vezényeltek az utcákra, Norvégia nagyvárosaiban és az oslói repülőtéren pedig mostantól fegyvert viselnek az egyenruhások.

Péntek délután 3 órakor Stockholm belvárosának legforgalmasabb bevásárlóutcájára hajtott be egy ismeretlen egy korábban ellopott sörszállító teherautóval. Három ember meghalt, nyolcan megsérültek.

A miniszterelnök és a rendőrség szerint terrortámadás történt. További részleteket ebben a cikkünkben talál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

Orbán nem várta meg, hogy a vírus lenullázza a gazdaságot, inkább ő maga vágta földhöz

Orbán nem várta meg, hogy a vírus lenullázza a gazdaságot, inkább ő maga vágta földhöz

Hipószerű oldatot árult vírusirtóként és egymilliót kaszált egy férfi

Hipószerű oldatot árult vírusirtóként és egymilliót kaszált egy férfi