szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közösségi oldalon megosztásokkal tisztelegnek a 32 éves Heather Heyer előtt.

 Ha nem vagy felháborodva, nem figyelsz eléggé.

Ez volt Heather Heyer utolsó posztja a Facebookon. A 32 éves virginiai jogász ott volt a neonácik ellen tüntető antifasiszták felvonulásán, amikor egy autó a tömegbe hajtott, és megölte. A posztját most a tiszteletére kezdték el osztani az emberek a Facebookon.

Heather Heyer édesanyja azt mondta, szeretné, ha a lánya halála az igazságot, az egyenlőséget és az együttérzést mozdítaná elő a társadalomban.

A Virginia állambeli Charlottesville-ben múlt pénteken csaptak össze a neonáci tüntetők az ellentüntetőkkel. Ez volt az elmúlt évek legnagyobb ilyen fajta szélsőjobboldali erődemonstrációja az Egyesült Államokban, a hatóságok rendkívüli állapotot hirdettek ki a városban. A gázolásban 19 ember sérült meg, nem sokkal később a rendőrök a 20 éves James Alex Fieldset letartóztatták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Micimackós szettet ad ki a Lego

Micimackós szettet ad ki a Lego