szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hajléktalan férfi egy bankkártyát és egy iPhone-t biztosan elvett az áldozatoktól.

A 33 éves Chris Parkert egészen eddig a tavaly májusban Ariana Grande manchesteri koncertjén történt terrortámadás egyik hősének hitték. Parker ugyanis hajléktalanként a robbantás helyszínének közelében aludt, a támadás után pedig a helyszínre ment, ahol egy pólóval bekötötte egy sérült lány sebét, majd a karjában tartva vigasztalt egy haldokló nőt. Az utcán élő férfi a támadás után egy videóban arról beszélt, hogy ő nem hős, csak egy átlagos srác, aki odament segíteni, egy oldalon pedig még 50 ezer fontot is gyűjtöttek neki.

A helyszínen egy biztonsági kamera azonban rögzítette, hogy mi is történt valójában. Parkert most állították bíróság elé, ahol le is játszották a biztonsági felvételeket. Ezeken az látszott, hogy Parker a koncertterem előterében a sebesültek és a halottak között járkál fel-alá izgatottan, a telefonjával babrál, belenéz táskákba, felvesz egy elhagyott telefont, illetve letérdel több sebesülthöz.

A vád szerint a férfi többek táskáját átkutatta, fényképeket készített a halottakról és a sebesültekről, és ellopta egy tinilány iPhone-ját, valamint egy idősebb nő bankkártyáját is, akinek az unokája egyébként meghalt a helyszínen.

A férfi ezeket beismerte, de azt már tagadta, hogy valakinek a kabátját is el akarta volna vinni, vagy hogy egy másik kézitáska tartalmát is el akarta lopni. Az ellopott bankkártyát viszont az eset után a McDonald'sban használta fizetéshez - írja a Daily Mail.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!