szerző:
hvg.hu

Peter Madsen dán feltaláló tagadja, hogy ő ölte volna meg tavaly a vele interjút készítő svéd újságírónőt, Kim Wallt.

A Koppenhágában bíróság elé állított tudós azt állítja, az általa épített tengeralattjárón Wall szén-monoxid-mérgezésben halt meg.

Ugyanakkor elismerte, hogy feldarabolta a nő holttestét. Amikor megkérdezték, ezt miért tette, így válaszolt: „Nem tudom, ez miért számít, hiszen ekkor már halott volt”.
Wall feldarabolt holttestét 11 nappal az után találta meg egy biciklista, hogy az újságírónő meglátogatta Madsent a magán-tengeralattjárón. A bíróság gyilkossággal, áldozata feldarabolásával, valamint szexuális bántalmazással vádolja Madsent. Ha bűnösnek találják, életfogytiglani büntetést kaphat, ami azt jelenti, hogy 15-17 évet tölthet rácsok mögött.

A 47 éves Madsen Nautilus UC3 nevű tengeralattjárója valóban bajba került tavaly augusztusban, a feltalálót a Wall eltűnését követő napon ki kellett menteni a süllyedő hajóból. Akkor még azt állította, azelőtt kitette a partra Wallt, hogy meghibásodott volna a tengeralattjáró. Később megváltoztatta vallomását, és azt állította az újságíró akkor halt meg, amikor a fejére csapódott egy nehéz vasajtó. Madsennek arra is volt válasza, miért változtatta meg többször is a vallomását. „Meg akartam kímélni a részletektől a család tagjait.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!