szerző:
MTI

A forrás nem zárta ki, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet, mivel több sebesült állapota súlyos.

Damaszkuszban rakéta robbant fel egy zsúfolt piacon kedd este, a támadásban legalább 35 ember meghalt - jelentette a SANA szíriai hírügynökség a fővárosi kórház igazgatójára hivatkozva.

Haiszam el-Huszeini a hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az egészségügyi központba 35 holttestet szállítottak.

Az állami televízió szerint a hivatalos szóhasználattal terroristáknak nevezett lázadók indították a rakétát, amely a Damaszkusz keleti részében fekvő Dzsaramana külvárosban csapódott be. Sok a sebesült is. A rendőrségre hivatkozó SANA hírügynökség 23-ról tud.

A szíriai belháború eseményeiről kiterjedt aktivistahálózata révén rendszeresen beszámoló Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) 34 halottról, köztük 21 civilről számolt be. A forrás nem zárta ki, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet, mivel több sebesült állapota súlyos.

Dzsaramana közel van Kelet-Gútához, ahol hetek óta kemény harcok folynak a kormányerők és a felkelők között, akik naponta lövik a szíriai fővárost rakétákkal és aknavetőkkel. Hónapok óta a keddi a legsúlyosabb ilyen támadás. Damaszkusz közelében ez a felkelők utolsó erőssége. Az elmúlt négy hónapban legalább 178 ember, köztük 25 gyerek és 23 nő halálát okozták a Damaszkuszra és környékére kilőtt rakéták.

Az OSDH később jelentette, hogy legalább 29 civil lelte halálát kedden a szíriai kormányerők légi- és tüzérségi támadásaiban Kelet-Gúta legnagyobb városában, Dúmában. Az OSDH legfrissebb adatai szerint legalább 1499 civil, köztük 308 gyerek és 188 nő vesztette életét Kelet-Gútában a szíriai kormányerők és szövetségeseik támadásaiban február 18. óta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!