szerző:
hvg.hu

Oroszország legalább hatvan amerikai diplomatát fog kiutasítani válaszként arra, hogy Washington hatvan orosz követségi és ENSZ-diplomatát küld haza – idézte a RIA hírügynökség Vlagyimir Dzsabarovot, az orosz parlament felső házában működő külügyi bizottság alelnökét.

Washington azért döntött így, mert szolidaritást vállalt Londonnal, amely szerint Oroszország áll az orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal elleni mérgezéses merénylet mögött. „A végső döntést az ország legfelső vezetése hozza meg, de az biztos, hogy a mi lépésünk tükrözni fogja az amerikait, hiszen ugyanannyi amerikai szolgál Oroszországban, mint orosz az USA-ban – mondta a parlamenti képviselő.
Az USA mellett 14 EU-s tagország, valamint Kanada és Ukrajna utasított ki hétfőn orosz diplomatákat. Korábban London döntött így, akkor 23 orosz diplomata hazaküldéséről döntöttek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!