szerző:
hvg.hu

Nem zavarja, hogy sok brit tüntet londoni látogatása miatt, mert úgy érzi, a britek szeretik őt – mondta Donald Trump amerikai elnök, miután megérkezett a szigetország fővárosába. Igaz, neki könnyebb is: míg ő egy titkos helyszínen megtekint egy katonai gyakorlatot, felesége, Melania Trump iskolásokkal találkozik, s a helyszínen ott lehetnek a tiltakozók.És várja Trumpot a mára híressé vált óriási "bébi Trump" lufi is.

„Úgy vélem, szeretnek engem az Egyesült Királyságban. Egyetértenek velem abban, amit a bevándorlásról gondolok. Mindenki láthatja, mi történik a világban, azt hiszem, épp ez az oka a Brexitnek is” – mondta a BBC szerint a politikus, aki épp a miatta viharosra sikeredett brüsszeli NATO-csúcsról érkezett.

Trump többek között Theresa May brit kormányfővel, valamint II. Erzsébet királynővel találkozik, s gyakorlatilag alig lesz Londonban, ahol állítólag tízezrek készülnek tüntetni látogatása ellen. A tárgyalások után ugyanis egy titkos helyre utazik, ahol megtekinti, miként működnek együtt a brit és az amerikai különleges egységek katonái. Utána pedig Skóciába megy tovább, ahol az ottani golfpályáján tölti a hét végét.

A londoni tárgyalásokon a Brexit utáni gazdasági, politikai és katonai együttműködésről lesz szó.

Melania viszont csütörtökön a fővárosban marad, ahol az Independent című lap szerint Theresa May férjével együtt közösen találkoznak iskolásokkal. Bár a rendőrség védeni fogja a helyszínt, nem kizárt, hogy a Trump ellen tüntetők a first lady-t találják meg, s rajta töltik ki dühüket.

Trump Nagy-Britanniából Helsinkibe utazik, ahol hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyal majd.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Németh András Világ

Trump kierőszakolt egy kényszermegállapodást a NATO-ban, csak nem tudni, miről

Az amerikai elnök ráhozta a frászt mindenkire, amikor hamis adatokra hivatkozva úgy kapcsolta össze a NATO jövőjét az USA és az EU között kibontakozó kereskedelmi háború ügyével, hogy sokan már azt gondolták, Washington akár ki is lépne a katonai szövetségből. Trumpnak végül sikerült kicsikarnia a többi tagállamtól a védelmi kiadások növelésének ígéretét, de hogy ez pontosan mit is jelent, azt talán senki sem tudja.

Ez most akkor kamu? Mennyire korlátlan a Telenor korlátlan mobilnete?

Ez most akkor kamu? Mennyire korlátlan a Telenor korlátlan mobilnete?

Kiderült, hány fát kell kivágni a Gellért-hegyen az új sikló miatt

Kiderült, hány fát kell kivágni a Gellért-hegyen az új sikló miatt

Országjárásba kezd az Orbán-kormány

Országjárásba kezd az Orbán-kormány

Ha nincs verseny, az a tudomány halála – Pálinkás József oktatásról, fejlődésről, MTA-ról

Ha nincs verseny, az a tudomány halála – Pálinkás József oktatásról, fejlődésről, MTA-ról

Helsinki: "Botrányosan drága a hajléktalanok vegzálása"

Helsinki: "Botrányosan drága a hajléktalanok vegzálása"

Stróman rokon helyett elegáns, angol módszerrel is megoldható a vagyonvédelem

Stróman rokon helyett elegáns, angol módszerrel is megoldható a vagyonvédelem