szerző:
hvg.hu

Az indonéz rendőrség által csak H-ként nevezett, most 28 éves nőt 13 éves korában vitték el szülei a varázslóhoz, s azt kérték tőle, gyógyítsa meg őt. Az alternatív gyógymódjairól ismert varázsló, Jago néhány nap múlva közölte, hogy a lány elszökött tőle, és világgá ment.

A szülők egy ideig keresték a lányt, majd bejelentették eltűnését, s végül felhagytak a kutatással. Közben Jago egy barlangban tartotta fogva áldozatát, s rendszeresen megerőszakolta őt. Az erőszakoskodás közben a spiritiszta folyamatosan egy képet mutatott a lánynak, s azt mondta a fotón látható Amrin gyógyítja meg őt, miközben behatol a testébe.

A már 83 éves varázsló végül úgy bukott le, hogy egy névtelen feljelentés hatására a rendőrség nyomozni kezdett, s végül Jago elárulta, hol tartja fogságban áldozatát. „Mivel a varázsló köztiszteletnek örvendett a faluban, nem kizárt, hogy voltak korábbi áldozatai is, ám azok féltek a varázslótól, s nem merték bejelenteni a bűncselekményeket” – közölték a rendőrök.

A kiszabadított áldozatot kórházba vitték, hogy megvizsgálják, milyen lelki és fizikai sérüléseket szerzett a 15 évig tartó fogság idején. A hatóságok a gyermekvédelmi törvény alapján emeltek vádat a spiritiszta ellen, s legfeljebb 15 éves börtönbüntetést kaphat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!