szerző:
hvg.hu

A Fehér Ház szerint az észak-koreai vezető egy „barátságos, meleg hangú” levélben hívta meg az amerikai elnököt egy újabb találkozóra.

Ismét találkozhat egymással Donald Trump és Kim Dzsong Un – adta hírül a BBC. Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője arról számolt be, hogy az amerikai elnök egy nagyon „barátságos, meleg hangú” levelet kapott az észak-koreai vezetőtől, aki meghívta őt egy újabb találkozóra. Sanders szerint Amerika készen áll a találkozóra, az erről szóló egyeztetések már meg is kezdődtek. Addig viszont nem hozzák nyilvánosságra a levél teljes tartalmát, amíg Kim Dzsong Un beleegyezését nem adja.

A találkozó középpontjában az atomfegyverek állnak majd. A két vezető első csúcstalálkozója idén júniusban volt Szingapúrban, de amerikai elemzők szerint Trump és Kim Dzsong Un viszonya azóta megromlott, mert Washington szerint Phenjan vonakodik felszámolni atomfegyverzetét. A szóvivő egyelőre nem árulta el azt sem, hogy vannak-e már arra vonatkozó hírek, hogy a két vezető hol és mikor találkozik majd.

A Fehér Ház szóvivője szerint Phenjan utóbbi hetekben tett diplomáciai gesztusai egyre inkább az ország közeledését mutatták az Egyesült Államok felé. Ilyen gesztusként említette a három amerikai fogoly szabadon bocsátását még májusban, valamint azt, hogy vasárnap az észak-koreai nemzeti ünnepen a szokásos katonai parádén nem vonultatták fel az atomtöltetek célba juttatására alkalmas hordozóeszközöket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Putyin Moszkvában puhíthatja Kim Dzsong Unt

Még idén Oroszországba látogathat az észak-koreai vezető – jelentette be Valentyina Matvijenko, az orosz parlament felsőházának elnöke phenjani látogatásának befejeztével.

Schumacher 19 éves fia tesztpilóta lehet a Ferrarinál

Schumacher 19 éves fia tesztpilóta lehet a Ferrarinál

300 000 000 dollárt költ el a Facebook, hogy támogassa az újságírást

300 000 000 dollárt költ el a Facebook, hogy támogassa az újságírást

Nyaki fájdalmai miatt visszavonul Douchev-Janics Natasa

Nyaki fájdalmai miatt visszavonul Douchev-Janics Natasa

Ronaldo góljával a Juventusé a Szuperkupa

Ronaldo góljával a Juventusé a Szuperkupa

Modern nosztalgia: egy új BMW, ami a 70-es évekbe repít vissza

Modern nosztalgia: egy új BMW, ami a 70-es évekbe repít vissza

“Van egy álmom” – ma lenne 90 éves Martin Luther King

“Van egy álmom” – ma lenne 90 éves Martin Luther King