szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A parlament döntése alapján hivatalosan nem szabad nemekre utaló módon megnevezni a diákok szüleit, a melegházasságra tekintettel az 1-es és 2-es számú szülő kifejezéseket fogják használni.

A módosítást Emmanuel Macron elnök pártja, az En Marche kezdeményezte, szerintük ugyanis az állami iskolákban az adminisztráció során is tekintettel kell lenni arra, hogy a diákok különböző családi háttérrel rendelkezhetnek - közölte a Newsweek.

A legnagyobb francia szülői érdekvédelmi szövetség üdvözölte a döntést, jobboldali politikusok és pártok azonban ellenezték. A Le Figaro azt írja, Xavier Breton a Republikánus Párt színeiben egyenesen ijesztőnek nevezte az elfogadott törvényt, amely szerinte a valóságot próbálja felülírni a politikai korrektség jegyében. Eric Ciotti, egy másik jobboldali képviselő úgy vélte, az új szabályozás egy lázálom, és hogy a nemekről folytatott diskurzus felborítja a társadalom egyensúlyát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Publicus: A budapestiek egy része semmilyen botrányra nem emlékszik a Tarlós-érából

Publicus: A budapestiek egy része semmilyen botrányra nem emlékszik a Tarlós-érából

Már 750 ezren haltak meg a koronavírus-járványban

Már 750 ezren haltak meg a koronavírus-járványban

Két hét múlva már elkezdhetnek oltani az orosz vakcinával

Két hét múlva már elkezdhetnek oltani az orosz vakcinával