szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kilenc belga személy járt Vuhanban, de csak egyikük kapta el a betegséget.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kilenc belga állampolgárt telepítettek haza a koronavírus-járvány központjának számító Vuhanból, egyikükben azonosították a kórokozót, írja az Index a VRT Nieuws cikke alapján.

A flamand nyelvű belga hírportál arról számolt be, hogy a vasárnap este hazahozott kilenc személyt azonnal egy katonai kórházba szállították, és hétfőn elvégezték rajtuk a teszteket. A fertőzött beteget átvitték a brüsszeli Szent Péter-kórházba, állapota jónak mondható, jelenleg nincsenek tünetei. Társai nem fertőződtek meg.

Marc van Ranst virológus elmondta, hogy aggodalomra nincs ok.

„Ez nem olyan eset, amelyből más esetek következhetnek majd. Az érintett személyt elszigeteltük, néhány napon belül a vírusmentes lesz. A beteg karantén alatt marad 14 napig, és túl lesz rajta” – idézi a portál a szakembert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa