szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mégpedig a demokratáké, akik az amerikai elnök szerint politikát csinálnak a járványból.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Az amerikai elnökválasztási kampányban is téma lett a koronavírus, a dél-karolinai előválasztás előestéjén maga Donald Trump is kifejtette a véleményét a járványról egy gyűlésen. Az amerikai elnök a vírust és a megbetegedéseket is kacsának nevezte. Több ezer ember előtt arról beszélt, hogy a demokraták átpolitizálják az (eddig csaknem háromezer halálos áldozatot követelő) új koronavírus terjedését.

„Az egyik emberem odajött hozzám, és azt mondta, Elnök úr, megpróbálták elkapni Oroszországgal, az nem igazán működött. Nem jártak sikerrel. Aztán az alkotmányos felelősségre vonás volt a kacsa. Ez pedig most az új kacsájuk” – mondta Trump.

Azokra a bírálatokra, amelyek a kormányzatnak a vírus terjedésére adott reakciójára vonatkoztak, Trump azt mondta, hogy az amerikai határok lezárásával sikerült alacsonyan tartani a fertőzések számát. „Jól vagyunk. Az országunk is jól van” – mondta Trump.

Szombaton egyébként az amerikai hatóságok megerősítették, hogy meghalt az első, koronavírussal fertőzött amerikai beteg, akit Washington államban, Seattle környékén kezeltek. A járvány Washington államban ütötte fel először a fejét, az első beteg egy Kínából hazatérő utas volt – őt már gyógyultnak nyilvánították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei

A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei

Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben

Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben

Meghalt egy ember egy belgrádi robbanásban

Meghalt egy ember egy belgrádi robbanásban