szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olasz polgári védelem közzétette a koronavírus-járvány szerdai adatait.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kedd óta 5210 emberrel nőtt az Olaszországban regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, ezzel 74 386-re nőtt az összes vírusfertőzött száma, és ez azt jelenti, hogy nagyjából ugyanakkora mértékben nőtt a számuk, mint hétfőről keddre.

Az elhunytak száma 7503 Olaszországban, egy nap alatt 683-an haltak meg, ez az előző naphoz képest csökkent.

Eddig 9362 ember gyógyult meg, egy nap leforgása alatt 1036-an, vagyis ez a szám is emelkedett.

A jelenlegi fertőzöttszám 57 521 (a teljes esetszámhoz ez utóbbi mellé még az elhunytak és a gyógyultak számát is hozzá kell számítani).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!